Valikko Sulje

Kohta 30 vuotta luotettavaa autokauppaa

Autokauppias Ralf Wiik ja tärkein työväline NMT-puhelin vuonna 1993.

Oy Automyynti R. Wiik Ab 

perustettiin toukokuussa 1993 Alaveteliin, valtatie 13 kupeeseen kun Ralf Wiik näki mahdollisuuden ryhtyä 20 vuoden autokaupan kokemuksen perusteella yrittäjäksi.

Lamavuosien jälkeen katse suunnattiin kohti valoisampaa tulevaisuutta ja toiminta alkoi muutaman auton varastolla pienessä hirsimökissä. Sen jälkeen toiminta kasvoi tasaisesti. 

Historiallinen hetki konkari ja oppipoika yhdistivät voimansa 2006.

1.11.2006

Autoliikkeen nimi vaihtui Oy Auto-Bil Wiik & Brännström Ab:ksi. Markus Brännströmin vaihtoi lähes 10 vuoden kokemuksen merkkiliikkeen myyntipäällikön tehtävistä yrittäjyyteen ja osakkuudeksi yritykseen.

Kahden miehen voimin toiminta kasvoi nykymittoihin ja toiminnan laajennettua myös tuontiautoihin.


1.8.2016

Autoliikkeen nimi muuttui Oy WB-Auto Ab:ksi, liikkeen perustajan Ralf Wiikin jäädessä ansaitulle eläkkeelle ja Markus Brännströmin ottaen ratin haltuunsa.


Markus & Matias.

1.6.2017

Oy WB-Auto Ab uudistui jälleen. Markus Brännström sai uuden yrittäjäkumppanin, kun Matias Brännström tuli mukaan toimintaan. Matiaksella on pitkä kokemus autoalasta, päästyään kesätöihin alan merkkiliikkeeseen jäi hän saman yrityksen palvelukseen liki 18 vuodeksi.

WB-Autoa voi sanoa perheyritykseksi, sillä Matias ja Markus ovat serkuksia ja automiehiä jo toisessa polvessa. Ammatinvalintaan on varmasti vaikuttanut hyvin pitkälti heidän isien omat työt ja harrastuksensa autoalalla.


26.5.2018

Oy WB-Auto Ab täytti 25 vuotta. Sen kunniaksi oli lauantaina makkaranpaistoa, kahvi- ja pullatarjoilu sekä Duo Pekka & Jannen livemusiikkia tarjolla. Noin 200 kävijää kävi nauttimassa hienosta kesäkelistä pihallamme. Lapsille oli tarjolla kasvomaalausta ja VIP-Katsastus oli myös paikalla kertomassa omasta toiminnastaan sekä ajankohtaisista asioista autokatsastuksen suhteen.

25v juhlapäivä 26.5.2018.


Paljon on vuosien varrella myyty autoja. Uusille kortin haltijoille, nuorille pareille, pienille perheille – joista osasta kasvoi isoja perheitä. Onpa meillä ollut asiakkaita useammassa polvessakin. Ensi kertaa autokaupoille on tultu vanhempien kanssa ja myöhemmin yksin tai oman perheen kanssa.

fi