Meny Stäng

Nästan 30 år av pålitlig bilhandel

Bilhandlare Ralf Wiik och det viktigaste arbetsverktyget år 1993, NMT-telefonen.

Oy Bilförsäljning R Wiik Ab 

grundades i maj 1993 i Nedervetil, intill riksväg 13 när Ralf Wiik såg en möjlighet att efter 20 år i bilhandeln i annans tjänst grunda eget och bli företgagare.

Efter år av lågkonjunktur riktades blicken mot en ljusare framtid och verksamheten började med ett litet lager bilar och en liten stockstuga som kontor. Sedan dess har verksamheten stadigt växt. 

Markus Brännström och Ralf Wiik 2006

1.11.2006

Blev bilaffärens namn Oy Auto-Bil Wiik & Brännström Ab,då Markus Brännström efter nästan 10 år vid en märkesaffär sadlade om från försäljningschef till företagare och delägare.

Två man starka växte verksamheten till nuvarande omfattning, i samband med att även importbilar blev en del av verksamheten.


1.8.2016

Blev bilaffärens namn Oy WB-Auto Ab, i samband med att grundaren Ralf Wiik efter lång och trogen tjänst blev pensionär och Markus Brännström tog över ratten.


Markus & Matias.

1.6.2017

Oy WB-Auto Ab Förnyades Oy WB-Auto Ab igen. Markus Brännström fick en ny kompanjon, då Matias Brännström kom in i verksamheten. Även Matias har lång erfarenhet av bilbranschen, efter att han som 18-åring fick sommararbete på en märkesaffär var han i samma firmas tjänst nästan 18 år sammanlagt, tills möjligheten att bli företagare uppenbarade sig.

Man kan säga att WB-Auto är ett familjeföretag, då Matias och Markus är kusiner och bilmän i andra generation, troligen till stor del tack vare sina fäder och deras jobb och hobbyer.


26.5.2018

Oy WB-Auto Ab fyllde 25 år. Detta firades med korvgrillning, kaffe- och bullaservering samt livemusik med Duo Pekka & Janne. Ca. 200 besökare kom för att njuta av det fina sommarvädret på vår gård. För barnen stod det ansiktsmålning på schemat och VIP-Bilbesiktning var även på plats för att berätta om sin verksamet och aktuella ärenden gällande bilbesiktning.

25-års jubileum 26.5.2018.


Genom åren har såväl barnfamiljer som yngre par, nyblivna körkortsinnehavare samt familjer med redan utflugna barn hittat rätt bil hos oss. Som bäst har vi haft kunder i flera generationer. Första gången har man gjort bilaffärer i sällskap med sina föräldrar och senare med sina egna barn och familjer. Vi är stolta över vår historia men satsar också på framtiden. Välkommen till Nedervetil!

sv_SE